Kycklingspett med chili, lime och koriander är något du bara måste testa! Det här receptet ger verkligen mycket smak åt kyckling och känns både fräscht och passar perfekt till grillen! Servera gärna med en enkel bönsallad så har du en perfekt måltid om du vill ha lite mer hälsosamma tillbehör! Kycklingspett och bönsallad passar perfekt ihop, när jag gjorde det här receptet så tänkte jag bara at jag ville ha så fräscht som möjligt men samtidigt att man blir ordentligt mätt :) Kycklingspett med bönsallad, 4 portioner 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja juice från 1 lime 1 röd chili, finhackad 2 msk hackad koriander 1 tsk salt o,5 tsk svartpeppar Bönsallad: 2 förpackningar blandade bönor 2 paprikor 1 ask körbärstomater 1 påse ruccola 1 rödlök juice från en lime 1 msk olivolja 0,5 tsk salt Gör så här: 1. Skär kycklingen i tärningar, cirka 3x3cm. 2. Blanda olja, limejuice, chili, koriander, salt och peppar till en marinad i en bunke. Blanda ner kycklingen och låt marinera minst 30 minuter, men gärna ett par timmar. 3. Trä kycklingen på spett. 4. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av. 5. Hacka paprika, körsbärstomater, rödlök och ruccola. Blanda med bönorna. 6. Blanda limejuice olja och salt och blanda ner i salladen. 7. Grilla kycklingspetten, cirka 3 minuter per sida tills de fått fin färg, sen brukkar jag lägga dem på indirekt värme för att gå färdigt, 72 grader innertemperatur, eller skär i ett spett och kika :) 8. Servera spetten med salladen. Vill du ha fler middagstips, kika in här: Fredriks middagstips Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!