Det här är något jag önskar att jag lagade oftare, en riktigt smakrik kycklingwok med massor av goda grönsaker. Absolut godast blir det när man använder färska grönsaker som får bli lite al dente med härligt tuggmotstånd, men vill man ha en snabbare variant kan man använda frysta grönsaker. Jag har ingen wok-panna, så jag kör i stora grytan, det går lika bra det :) Vi serverar kycklingwoken med risnudlar, men det är gott med ris eller vanliga nudlar också. Kycklingwok, 4 portioner 250 g risnudlar 500 g kyckling filé 1 bukett broccoli 2 morötter 1 paprika 1 gul lök + olja till stekning Woksås: 1 röd chili 1 tumstor bit ingefära 1 vitlöksklyfta 3 msk soya 0,5 msk sesamolja 1 lime, saften Vid servering: 1 dl hackade jordnötter färsk koriander ev. lite sweet chilli-sås Gör så här: 1. Börja med att finhacka chili, ingefära och vitlök till såsen. Rör samman med resten av ingredienserna. Gillar du lite hetta i maten så ta med fröna i chillin. 2. Skiva kycklingfiléerna tunt. Hetta upp olja i en wokpanna eller gryta och fräs på hög värme, när kycklingen börjar bli genomstekt har du på hälften av woksåsen och fräser med ett par minuter. Lyft ur kycklingen och lägg på en tallrik. 3. Dela broccoli i mindre bitar, skala och skär tunna stavar av morötter. Skölja och skiva paprikan. Skala och skiva löken. 4. Fräs morötterna ett par minuter i olja i pannan, tillsätt broccoli, lök och paprika och fräs tills de börjar bli mjuka men har kvar lite tuggmotstånd. Ha på resten av woksåsen och stek ett par minuter, och blanda till sist i kycklingen så att den blir varm igen. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. 5. Servera med risnudlar, jordnötter, koriander och sweet chilli-sås. Det är woksåsen som gör hela grejen, mycket smak av massor av goda grejer. Jag gillar lite hetta i maten så jag gör såsen med hela chillin, frön och allt. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! För fler goda middagstips, klicka här: Fredriks middagstips