När jag och Mattias testade att göra julkorv så passade vi även på att göra lite lammkorv. Måste faktiskt säga att den här korven passade mig bättre i smaken. Mycket färska kryddor, lök och jag hade även i lite citron för att få upp syran lite. Lammkorv cirka 6 portioner. ca 2 meter fjälster 800 g lammstek eller grytbitar av lamm 200 g späck 1 hackad gul lök 1 vitlöksklyfta skal och saft från en citron Ett par kvistar färsk rosmarin Ett par kvistar färsk timjan 1 tsk salt 0,5 tsk nymald svartpeppar 2-3 dl vatten. Steksnöre Vid servering: 2 äpplen, t.ex. Ingrid Marie 1 röd lök 1 citron delad på hälften Gör så här: 1. Lägg fjälstren i blöt minst tre timmar innan, gärna kvällen före. Skölj ur dem noggrant. 2. Skär köttet och späck i lagom bitar för din köttkvarn. 3. Mal köttet tillsammans med resten av ingredienserna och lägg i en bunke. Blanda i vatten och arbeta ihop till en smidig färs som håller ihop. Vill du testa salthalt och kryddning kan du göra en liten köttbulle och steka för att smaka av. 4. Använd korvstoppningstillsatsen, (korvhornet) trä på fjälstret och mata i genom färsen. Försök att undvika att få in luft, och fyll inte fjälstret till bredden, korven sväller sedan när du kokar den. 5. Knyt ihop till lagom stora korvar, tänk på att knyta två knutar mellan varje korv så att du kan klippa isär dem sedan. 6. Stek korvarna, picka med en tandpetare för att de inte ska spricka. Stek i cirka 10 minuter. 7. Skär äpple och lök i klyftor och stek på i lite smör, stek citronen. Servera gärna med potatismos. Vill du ha fler tips på goda maträtter så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hemgjord korv är bara så gott!