Jag älskar lasagne! Moffigt och svultsigt gott som mättar ordentligt. Jag låter min lasagne ta tid och låta köttfärsåsen puttra länge så att det blir mycket smak. I denna förhöjde jag smaken med lite mörk choklad i slutet av koktiden... OMG, sååå gott! Jag har i lite okonventionella kryddor, men våga testa, det blir så himla gott! Det är olika tid på lasagneplattor beroende på vilket märke du köper, så anpassa ugnsvärme och tid efter just de du ska använda. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lasagne med choklad, 6-8 portioner 2 finhackade gula lökar 2 krossade vitlöksklyftor 2 msk olivolja 750 g köttfärs 1 msk tomatpuré 2 burkar krossade tomater 3 dl rött vin 1 buljong eller fondtärning 1 krm kanel 1 krm malen nejlika 1 lagerblad 1 tsk timjan Salt och nymalen svartpeppar 30-50 g mörk choklad 12-15 lasagneplattor Bechamel med ost: 100 gram smör 1 dl vetemjöl 1 liter mjölk 0,5 tsk riven muskot 150 + 50 g riven ost salt och svartpeppar Gör så här: 1. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor gryta tills de är mjuka. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. 2. Blanda i tomatpurén och fräs 1 minut. 3. Tillsätt krossade tomater, vin, buljong, kanel, nejlika, lagerblad, timjan och svartpeppar och låt koka upp och låt putta under lock på medelvärme i 1 timme. 4. Grovhacka chokladen och rör ner lite i såsen, smaka av och ha i lite till om du vill ha mer smak. Avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Smält smöret i en kastrull till bechamelen. Vispa ner vetemjöl och tillsätt hälften av mjölken och vispa tills det är klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning på medelvärme. När den kokat upp, låt sjuda 2-3 min. Dra av kastrullen från värmen, smaka av med muskot, salt och peppar, vispa ner 150 g ost. 7. Lägg ett tunt lager bechamel i botten av en stor form på cirka 25x30cm i diameter. 8. Lägg lasagneplattor, varva med köttfärssås, bechamel och lasagneplattor tills du fyllt formen. Spar lite bechamel så att du avslutar med ett lager bechamel. 9. Strö på riven ost och baka lasagnen mitt i ugnen i 20 minuter. 10. Ta ut lasagnen och låt vila 10 minuter innan ni hugger in. 11. Servera gärna med en sallad till. Vill du ha fler middagstips så hittar du alla dem här: Fredriks middagstips