Den här lasagnen är toppen att ta till när du vill ha en lite snabbare lasagne! Den blir även en lite nyttigare lasagne med kesosåsen istället för ostsås. Jag gör kesosåsen medan köttfärsåsen puttrar på spisen så är förberedelserna klara på 20 minuter. Gillar du lättlagade middagstips så ska du kika in här: Fredriks middagstips Lasagne med keso, 4 portioner Köttfärssås: 1 gul lök 500 g nötfärs 500 g krossade tomater 1 hackad paprika 1 msk kalvfond 2 tsk timjan Salt och peppar Olja till stekning Kesosås: 500 g keso 2 dl vatten 1/2 kruka färsk timjan 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Cirka 9 lasagneplattor 100 g mager riven ost (eller vanlig om man vill det) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Finhacka den gula löken. Fräs köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt den gula löken och låt den gå med tills den är mjuk. 3. Tillsätt krossade tomater, paprika, kalvfond och timjan och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. 4. Mixa keso, vatten, timjan, salt och svartpeppar. 5. Börja med lite sås i botten av en form på cirka 25x30 cm. Lägg ett lager lasagneplattor. Varva köttfärsås, kesosås och lasagneplattor och avsluta med ett lager kesosås. 6. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fin färg och lasagneplattorna är genomkokta. 7. Servera med sallad. Älskar du lasagne? Då ska du testa mitt lite recept på lasagne med rött vin, massor av kryddor. En riktig lyxlasagne! Receptet hittar du här: Lasagne