Jag älskar verkligen lasagne, både att göra och att äta. Men det blir inte riktigt hållbart att äta min lyxlasagne så himla ofta så idag gjorde jag en mer hälsosam lasagne med mer grönsaker och en sås på keso, och på riktigt så blev den här så god! Jag bytte ut ut hälften av köttfärsen mot rivna morötter. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Lasagne med morötter och keso, 4 portioner Köttfärssås: 250 g nötfärs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 150 g hackade champinjoner 250 g rivna morötter 500 g krossade tomater (1 frp) 2 tsk timjan Chiliflakes Salt och peppar Olja till stekning Kesosås: 500 g keso 2 dl vatten 1/2 kruka färsk timjan (eller 2 tsk torkad) 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Cirka 9 lasagneplattor (Vi använde glutenfria 100 g mager riven ost (eller vanlig om man vill det) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Finhacka den gula löken och vitlöken. Fräs köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt den gula löken, vitlöken, champinjonerna och morötterna och låt fräsa tills de är mjuka. 3. Tillsätt krossade tomater, timjan , chili om man vill ha lite styrka. Här är det svårt att sätta exakt, men jag hade i ca ett kryddmått. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. 4. Mixa keso, vatten, timjan, salt och svartpeppar men en mixerstav, 5. Börja med lite sås i botten av en form på cirka 25×30 cm. Lägg ett lager lasagneplattor. Varva köttfärsås, kesosås och lasagneplattor och avsluta med ett lager kesosås. 6. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fin färg och lasagneplattorna är genomkokta. 7. Servera med sallad. Vill du ha fler recept på lasagne så hittar du det här: Lasagne