Det här är en riktigt enkel och god middagsrätt med få ingredienser! Lövbiffgryta med champinjoner som får puttra sig mustig i en gryta. Till det brukar vi servera ris eller ibland vända ner pasta och få en riktigt smarrig pastarätt! Till den här använder jag en burk pizzasås från Mutti, den är bara så himla god och mycket smak. Men man kan självklart använda krossade tomater och krydda efter eget smak och tycke. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lövbiffgryta, 4 portioner 250 g champinjoner 1 gul lök 600 g lövbiff 1 msk tomatpuré 1 burk pizzasås eller krossade tomater 3 dl vatten Salt och peppar + olja till stekning. Gör så här: 1. Skölj och dela champinjonerna. Stek dem i en torr stekpanna till vätskan kokat bort. Tillsätt lite olja och stek dem gyllene. 2. Finhacka löken och stek med champinjonerna tills löken är mjuk. Lägg champinjoner och lök i en gryta. 3. Strimla lövbiffen och stek på i omgångar i lite olja tills den får färg, salta och peppra. Lägg sedan lövbiffen i grytan. 4. Dra på värmen på grytan och tillsätt tomatpurén så att den får fräsa med ett par minuter. 5. Tillsätt pizzasåsen och vattnet, lägg på locket och låt grytan puttra i 20 minuter så att köttet blir mört. 6. Smaka av med salt och peppar. 7. Servera med ris, pasta eller potatis och en smarrig sallad. Vill du ha fler smarriga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips