Makaronilåda med bacon och parmesan, jag ville kalla den falsk carbonara med tänkte att du får jag nog en lynchmobb efter mig haha. Hur som helst är den här sååå god och riktigt enkel att tillaga. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Makaronilåda med bacon och parmesan, 4 portioner300 g makaroner (Helst inte snabbmakaroner, de blir så mjuka och trista)1 gul lök2 pkt bacon1 msk smör3 ägg4 dl mjölk2 krm salt2 krm svartpeppar1 dl riven parmesanostGör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. 3. Skala och hacka löken. Skär eller klipp baconet i mindre bitar. Stek baconet i en stekpanna tills det börjar få fin färg, tillsätt löken mot slutet och låt den gå med tills den är mjuk.4. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och hälften av osten. 5. Blanda samman makaroner, bacon och lök och lägg i en lagom stor ugnsfast form. Häll över äggstanningen. 6. Toppa med resten av den rivna parmesanosten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg och äggstanningen stannat. Vill du ha fler goda middagstips hittar du massor av gott och lättlagat här: Fredriks middagstips