Att göra pasta på mannagryn är verkligen superenkelt! Det är bara mannagryn och vatten som man knådar ihop och du får en god pasta med perfekt tuggmotstånd. Jag kollade på The pasta queen som gjorde en pasta på mjöl och vatten och blev lite nyfiken, dock använde hon ett mjöl som hette semolina-mjöl som jag bara hittade superdyrt på specialaffärer. Det var dock någon som skrivit att det är exakt samma sak som våra mannagryn, så jag blev nyfiken och testade och blev så glad att det var både lätt att göra, och supergott! Jag länkar till hennes video längre ner i inlägget så kan ni se hur hon gör den också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mannagrynspasta, 4 portioner250 g mannagrynca 130-150 g ljummet vattenGör så här:1. Häll upp mjölet i en cirkel mitt på bakbordet. Tillsätt lite vatten i taget och börja arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer vatten efter hand och degen ska bli fast med lite motstånd. Arbeta degen cirka 5 minuter tills den gått ihop ordentligt. 2. Vira in degen i en lätt fuktig kökshandduk och låt vila 15 minuter. 3. Skär upp degen och rulla stänger på cirka 1,5-2 cm. Skär bitar om cirka 1 cm st. 4. Jag använde en gaffel för att forma pastan. Man tar en bit, och trycker rätt ordentligt mot gaffeln samtidigt som man drar nedåt för att få som en pastasnäcka. (Kika på filmen så blir det ännu tydligare) 5. Koka upp rikligt med generöst saltat vatten. 6. Koka pastan 2-3 minuter till den flyter upp, häll av vattnet och servera. Jag serverade den med min tomatsåsTIPS: Om du har en pastamaskin/pastarulle så går det utmärkt att göra pasta i den också. Här kan du se när The pasta queen gör denna pasta: Vill du gör ännu mer hemgjord pasta så hittar du ett mer klassiskt recept på durumvetespasta med ägg här: Hemgjord pasta