Den här matiga salladen passar perfekt som tillbehör när man vill ha något annat än potatis, pasta och ris. Eller så kan man bara äta den precis som den är! Jag älskar matiga sallader som man faktiskt blir mätt av! Jag använder hirs eftersom det är gott och det är glutenfritt och supernyttigt med mineraler som fosfor, zink, järn och vitamin B6. Jag brukar göra det så enkelt som möjligt, så jag köper de färdigkokta rödbetorna som finns i salladshyllorna på affären och även färdig blandad sallad på påse :) Matig sallad med rödbetor och hirs, 4 portioner 1 dl hirs 1 påse blandad sallad 1 röd paprika 4 kokta rödbetor 1 ask körsbärstomater 150 g fetaost Gör så här: 1. Koka hirsen enligt förpackningen och låt svalna. 2. Lägg en bädd av blandad sallad. Finhacka paprikan och strö över. 3. Skiva röbetorna rätt grovt så att det blir något att tugga på och lägg över salladen. 4. Smula över fetaosten och strö över körsbärstomaterna. 5. Servera som den är, men ställ gärna fram lite olivolja, vinäger och salt & peppar så får man smaksätta efter tycke och smak på sin egen tallrik. Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika