Här är en väldigt förenklad variant av nasi goreng! Indonesisk pytt med kyckling och curry som är riktigt lättlagad och god! Vill du göra det superenkelt (vilket jag gjorde) så köpte jag en påse färdigriven blandning av morötter och vitkål :) Du kan givetvis variera med olika grönsaker efter tycke och smak. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Nasi goreng, 4 portioner 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 150 g vitkål 150 g morötter 2 salladslökar (eller 1 gul lök) 2 klyftor vitlök 3 dl gröna ärtor 1 msk curry 1 tsk gurkmeja 3 dl gröna ärtor salt och peppar Vid servering: Sweet chili Ev. lite färsk koriander Gör så här: 1. Koka riset enligt förpackningen. Jag använde basmatiris. 2. Strimla kycklingfilén och salladslök. Riv vitkål och morötter. Finhacka vitlöken. 3. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna, wok eller gryta. Stek kycklingen och salta och peppra efter smak. 4. När kycklingen nästa är klar, tillsätt salladslök, vitkål, morötter, vitlök och gröna ärtor. Pudra över curry och gurkmeja och låt steka tills vitkålen och morötterna är mjuka men fortfarande lite tuggmotstånd. 5. Avsluta med att blanda ner det kokta riset och vänd samman. Smaka av med salt och peppar. 6. Garnera eventuellt med lite färsk koriander och servera med sweet chili. Vill du ha fler lättlagade middagstips så hittar du massor av mina recept här: Middagstips