Nu när köket är klart så fick Emil välja precis vad han vill som första rätt jag lagade, och då blev det den här krämiga oxfilépastan! Jag använde enkla smaker och toppade det hela med en skvätt rödvin och det blev precis hur gott som helst! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Oxfilépasta, 4 port: 400 g oxfilé 200 g champinjoner 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 dl rött vin 3 dl vispgrädde 1 tsk timjan ev. en skvätt soya salt och peppar Vid servering 400 g pasta Parmesan kryddgrönt Gör så här: 1. Skölj och dela champinjonerna i fyra delar. Lägg dem i en varm torr stekopanna med en skvätt vatten och låt dem koka ur ordentligt. När vattnet dunstat bort, tillsätt en klick smör och stek dem gyllenbryna och krydda med salt och peppar. Mot slutet av stekningen, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek den mjuk. 2. Lyft ur champinjonerna och löken från stekpannan och lägg en skål. 3. Skär oxfilen i mindre bitar cirka 2X1 cm är lagom. Stek dem på hög värme tills de fått fin färg. Lyft ur dem och lägg i skålen. De ska inte vara riktigt genomstekta. 4. Häll i rödvinet i stekpannan och koka ur alla goda smaker. Tillsätt grädden och låt sjuda tills hälften kvarstår och du har en krämig sås. 5. Tillsätt svamp, lök och kött samt timjan och låt sjuda tillsammans 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite soya. 6. Servera med pasta, parmesan och kanske en kvist kryddgrönt! TIPS: Sätt på pastavattnet direkt och koka pastan ungefär när du har i rödvinet, det brukar bli lagom om pastan ska koka 10 minuter :) Vill du ha mer härliga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips