En riktigt lyxig höstpasta med oxfilé och kantareller! Det går bra att göra den med fläskfilé också och byta kantarellerna mot champinjoner om man inte hittar kantareller i skogen eller i affären, det blir supergott med det också! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Oxfilépasta med kantareller, 4 port:400 g oxfilé200 g kantareller1 gul lök1 vitlöksklyfta1 dl rött vin3 dl vispgrädde1 tsk timjanev. en skvätt soyasalt och pepparVid servering:400 g pastaParmesankryddgröntGör så här:1. Dela kantarellerna i lagoma bitar om de är stora. Lägg dem i en varm torr stekpanna med en skvätt vatten och låt dem koka ur ordentligt. När vattnet dunstat bort, tillsätt en klick smör och stek dem gyllenbryna och krydda med salt och peppar. Mot slutet av stekningen, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek den mjuk.2. Lyft ur kantarellerna och löken från stekpannan och lägg en skål.3. Skär oxfilen i mindre bitar cirka 2X1 cm är lagom. Stek dem på hög värme tills de fått fin färg. Lyft ur dem och lägg i skålen. De ska inte vara riktigt genomstekta.4. Häll i rödvinet i stekpannan och koka ur alla goda smaker. Tillsätt grädden och låt sjuda tills hälften kvarstår och du har en krämig sås.5. Tillsätt svamp, lök och kött samt timjan och låt sjuda tillsammans 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite soya.6. Servera med pasta, parmesan och kanske en kvist kryddgrönt! Vill du ha fler goda middagstips, kika in här: Fredriks middagstips