Mina godaste lunchpannkakor gör jag ganska ofta. Lite mer matiga med havregryn i sig. Jordgubbssylten gjorde jag enkelt med jordgubbar och syltsocker med pektin. Pannkakor, 2 portioner 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 0,5 tsk vaniljpulver 4 dl mjölk 3 ägg + smör till stekning Gör så här: 1. Blanda havregryn, vetemjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. 2. Rör i hälften av mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör i äggen. Låt smeten svälla i 15 minuter. 3. Stek pannkakorna i smör på medelhög värme. Jordgubbssylt 500 g jordgubbar 400 g syltsocker med pektin Gör så här: 1. Rensa, skölj och dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med syltsocker i en kastrull och låt koka upp. 2. Skumma av och låt sjuda 5 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar.