Idag blev det hemgjord pasta med pesto. Efter att jag började använda pastavalsarna till min Ankarsrum så har jag gjort pasta massor av gånger. Det är så enkelt och det går fort, men det bästa av allt är att det blir sååå gott! Det finns tre olika valsar, fettucine, spagetti och lasagne. Jag har alla tre och det blir så bra resultat varje gång. Längre ner i inlägget hittar du ett klipp när jag gör både pasta och pesto. Till den hemgjorda pastan gjorde jag pesto i mixerkannan. Har du aldrig testat att göra egen pesto så är det hög tid! Det är nästan som natt och dag jämfört med köpt. Basilika med parmesan, pinjenötter, vitlök och olivolja som tillsammans blir otroligt smakrikt och gott. Hemgjord pasta med pesto, 4 portionerPasta:500 g durumvete7 ägg0,5 dl neutral oljaGör så här:1. Montera assistenten med degrulle och degkniv.2. Tillsätt allt mjöl i kitteln och starta maskinen på låg hastighet.3. Knäck ner äggen ett i taget.4. Blanda ner oljan.5. Bearbeta degen på låg hastighet cirka 5 minuter.6. Ta upp på mjölat bakbord och knåda det sista.7. Låt degen vila i kylen minst 30 minuter.8. Kavla ut degen lite, kör genom pastavalsen och blanda pastan med lite durumvetemjöl så att den inte klibbar ihop.Pesto:75 g pinjenötter150 g parmesanost1 kruka basilika1 dl olivolja1 vitlöksklyftaGör så här:1. Lägg assistenten på sidan och montera mixerkannan på mixeruttaget.2. Finhacka pinjenötterna i mixerkannan.3. Skär osten i kuber och mixa med nötterna.4. Tillsätt basilikan, oljan och vitlöksklyftan och kör på medelhastighet till allaingredienserna har blandat sig ordentligt. Använd eventuellt en pulserande effekt.5. Smaka av med salt och svartpepparServering: Koka pastan 2-3 minuter i rikligt med kokande saltat vatten. Blanda med peston och servera med lite sallad till.Hoppas ni testar detta! Hemgjord pasta är verkligen supergott och roligt att bjuda på när man har middag. Här hittar du tillbehören jag använde idag:MixerkannanPastavals FettuccinePastavals Lasagne