Nu i veckan hade jag besök av Lennie Hansson och vi gjorde en live på Instagram där vi lagade pasta pesto och bruschetta med mozzarella, så gott! Här kan du kika på liven om du missade den och längre ner i inlägget hittar du även hela receptet i text så är det lätt att följa med. Här kan du även kika på hela liven: [embed]https://www.instagram.com/p/CFH-NKDgCJA/[/embed] Pasta pesto, 4 portioner 75 g pinjenötter 2 vitlöksklyftor 150 g parmesanost 1,5 kruka basilika 1,5 dl olivolja salt och svartpeppar 400 g valfri pasta Gör så här: 1. Rosta pinjenötterna i en medelvarm stekpanna tills de får fin färg. 2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna i en mixerkanna eller hushållsassistent. Tillsätt pinjenötterna och mixa tills det är finfördelat. 3. Skär osten i kuber och mixa med nötterna. 4. Tillsätt basilikan, oljan och kör på medelhastighet till alla ingredienserna har blandat sig ordentligt. 5. Smaka av med salt och svartpeppar 6. Koka pastan, ta ur cirka 0,5 dl pastavatten innan du häller av pastan. 7. Blanda pastan med pesto och pastavattnet. Bruschetta med mozzarella, 4 portioner 4 mogna tomater, eller ett paket cocktailtomater 1/2 kruka basilika 1 msk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger salt och nymalen svartpeppar 1 baguette eller ett surdegsbröd olivolja till att steka bröden 1 vitlöksklyfta 1 bit mozzarella Gör så här: 1. Finhacka tomaterna och lägg i en skål. 2. Strimla basilikan och vänd ner tillsammans med olivolja, vinäger och salt och peppar efter smak. Låt blandningen vila medan du förbereder bröden. 3. Skiva brödet. Hetta upp en stekpanna och stek bröden gyllene i lite olivolja. 4. Dela vitlöksklyftan och gnugga snittytan mot det stekta brödet, det här momentet är viktigt, det är det som sätter den fina smaken och gör en bruschetta just en bruschetta. 5. Fördela tomatblandningen på bröden och dekorera med mozzarella och servera direkt. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika