För några veckor sedan gjorde jag en enkel pizza till middag och la ut på stories på Instagram, jag fick så mycket frågor efter receptet så här kommer det! Vanligtvis när man ser pizzarecept så ska man helst komma på dagen innan att man är sugen på pizza och långjäsa... Här är ett tvärtomrecept som du bara blandar ihop och bakar direkt :) Lite mer åt panpizzahållet och så gott! Jag gillar att ha mycket fyllning på min pizza så på denna har jag köttfärs, bacon, majs, tomat och rödlök. Som pizzasås använde jag en halv burk pastasås med basilika. Tanken med hela det här receptet är att det ska vara enkelt! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Pizza i långpanna, 4 portioner Pizzadeg: 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 2,5 dl vatten 2 msk olivolja Fyllning: 400 g köttfärs ev. lite timjan eller oregano 1/2 burk pastasås med basilika 150 g riven ost 1 liten burk majs 1 tomat 1 pkt bacon 1 rödlök Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olivolja och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. 3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och lägg på plåt med bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. 4. Fräs köttfärsen i en stekpanna och krydda med salt och peppar och eventuellt lite timjan eller oregano. 5. Bred på tomatsåsen på pizzabotten och strö på köttfärsen. Sedan brukar jag ha osten och sedan toppa med majs, skivad tomat, bacon, pch rödlök så att det ligger överst och får lite färg! 6. Baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills pizzan fått fin färg. Vi brukar ofta göra en glutenfri variant av pizza också, superenkel med mandelmjöl! receptet hittar du här: Glutenfri pizza