Du kommer kanske ihåg skoltiden då man fick välja mellan potatisbullar eller blodpudding :) Jag valde alltid potatisbullar... Men de var då inte lika goda som dessa är! Hemgjorda potatisbullar är både enkelt och billigt! Severa med lite knaperstekt fläsk och rårörda lingon så är det en riktig pangmåltid! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Potatisbullar, 4 portioner 1 kg potatis 0,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix 2 st ägg 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar + smör att steka i Tillbehör: Knaperstekt fläsk Rårörda lingon Gör så här: 1. Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka tills den är riktigt mjuk. 2. Sila av vattnet och lägg potatisarna i grytan igen, låt ånga av sig ett par minuter. 3. Pudra över mjöl eller glutenfri mix, tillsätt ägg, salt och svartpeppar och mosa ihop med en stomp eller elvisp. 4. Forma cirka 12-16 plättar med händerna och lägg på en skärbräda. Jag skedade upp lagom mängd och la på skärbrädan så det inte var för varmt. 5. Stek på medelvärme i rikligt med smör. 6. Servera gärna med knaperstekt fläsk och rårörda lingon! Det här var verkligen supergott, men så älskar jag ju allt med potatis och fläsk också. T.ex mina smarriga raggmunkar! Receptet på dem hittar du här: Raggmunkar Hoppas det smakar!