När man ändå lägger ner tid på hemgjort potatismos så tycker jag inte att man ska snåla med godsakerna :) Rejält med smör och pricken över i är äggulan! Perfekt potatismos som passar till allt! Jag älskar verkligen potatismos, och visst tar det lite längre än att bara blanda pulver med vatten, men då blir det även så mycket godare! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Potatismos, 4 portioner 1 kg mjölig potatis 2 - 2,5 dl mjölk 50 g smör 1 äggula salt & nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten tills riktigt mjuka. 2. Häll av vattnet och låt ånga av några minuter utan lock. På det sättet får du inte ett vattnigt potatismos. 3. Värm upp mjölk och smör i en kastrull. 4. Tillsätt den varma mjölken och smöret och börja mosa, jag använder en "potatisstamp" men det går bra med t.ex elvisp också. 5. Tillsätt äggulan och och mosa in den i moset. Är potatismoset för hårt är det bara att tillsätta lite mer mjölk. 6. Smaka av med salt och svartpeppar. Det är något härligt med att "stampa" potatisen :) Handgjort mos på riktigt! Det här moset gör jag alltid till mon godaste fiskgratäng, receptet på den hittar du här: Fiskgratäng med citron och dillsås