Vi gillar att göra pulled pork, det är enkelt att förbereda, skjuts in i ugnen och sen är det bara att äta! Vi ville testa ett nytt recept så Emil hittade det här receptet från USA som vi testade. Jag har översatt det och ändrat liiite bara. Originalreceptet hittar du här: Pulled pork Det var massor av kryddor, men det var också det som gjorde detta sååååå gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Pulled pork, 6-8 portioner 1,5 kg fläskkarré 0,5 dl farinsocker 1 msk vitlökspulver 1 msk lökpulver 1 msk rökt paprikapulver 2 tsk salt 1 tsk kummin 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk cayenne peppar 1,5 dl köttbuljong (1,5 vatten, 1 msk fond) 0,75 dl äppelcidervinäger 1 msk worcestershire Sauce Till servering: BBQ-sås, grönsaker, tortilla (Eller vad du gillar, vi gjorde wraps) Gör så här: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Är fläskkarrén i en stor bit, dela den till två bitar. 3. Blanda alla torra kryddor i en skål, täck köttet med alla kryddor. 4. Rör ihop köttbuljong, äppelcidervinäger och worcestershire-sås. Häll såsen i botten på en gryta, lägg i köttet och lägg på locket. 5. Ställ grytan i ugnen med locket på i tre timmar. 6. Ta av locket och låt grytan stå ytterligare 3 timmar tills köttet fått fin färg och faller sönder lätt när du delar på det. Är det inte lätt att dra isät kan du låta det stå kvar i ugnen ett tag till. 7. Ta två gafflar och dra sönder köttet till små bitar. TIPS: Har du inte alla kryddor hemma så går det utmärkt att testa lite olika kryddor. Hoppas att ni gillar det här receptet lika mycket som vi gjorde, vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks Middagstips