Räkbakelse! Som en liten smörgåstårta i portionsformat med massor av räkor :) Perfekt att servera till en lunch, eller varför inte som en förrätt! Jag älskar verkligen smörgåstårta så det här är en riktig favorit! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Räkbakelse, 4 st. 12 skivor formfranska 200 g skalade räkor 0,5 dl majonäs 1 dl créme fraîche 2 msk hackad färsk dill Salt och svartpeppar Garnering: 1 dl créme fraîche 1 dl färskost Citron dill Ev. lite löjrom Gör så här: 1. Plocka ut några fina räkor till garnering och lägg åt sidan. Grovhacka resten och blanda med majonäs, créme fraiche, dill och smaka av med lite salt och peppar. 2. Tryck ut rundlar med en stans eller ett glas ur bröden. jag tar tre rundlar och har räkfyllningen mellan varje lager. 3. Ställ i kylen en stund så att de får sätta sig ordentligt. 4. Vispa ihop créme fraîche och färskost till en len kräm. Spackla bakelserna med krämen. 5. Dekorera med räkor, citron, dill och löjrom. TIPS: Av brödet som blir kvar kan du göra krutonger, receptet hittar du här: Krutonger Man kan baka sitt eget bröd, men köpt formfranska tycker jag man kan unna sig när man ska göra dessa :) Älskar du också smörgåstårta så hittar du ett riktigt smarrigt recept här: Smörgåstårta