På sommaren gillar vi mycket olika kalla röror, idag blev det en räkröra med purjolök som blev otroligt god! Vi åt den med bakad potatis men den går lika bra att göra en matig smörgås av. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaJag använde handskalade räkor på burk, om du vill skala själv så är det cirka 0,5 kg hela räkor. Räkröra, 2 stora portionerca 280 g skalade räkor0,5 dl majonnäs2 dl crème fraîche1 dl hackad purjolök1 msk finhackad färsk eller fryst dillsalt och svartpepparGör så här:1. Häll av vätskan från räkorna. Jag grovhackar dem lite men man kan ha i dem hela också. 2. Skölj och finhacka ca 1 dm av purjolöken, jag gillar att få lite av både det gröna och vita på purjolöken. 3. Rör samman majonnäs, crème fraîche, purjolök och dill. Tillsätt räkorna och smaka av med salt och peppar. Här hittar du recept på en klassisk skagen: Skagenröra