Det här är en riktig favorit när det kommer till förrätter, men det går även bra att göra den som en vegetarisk huvudrätt. Jag kokar rödbetorna själv med skal på, då behåller de både mycket smak och färg än om man skalar dem först. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter, 4 portioner 4 rödbetor 200 g chèvre 0,5 dl pinjenötter 2 msk flytande honung flingsalt färska örter t.ex. timjan (går utmärkt att utesluta) Gör så här: 1. Koka rödbetorna med skal för att behålla både färg och smak i rödbetan. Det tar allt från 20-60 minuter beroende på hur stora rödbetorna är. Känn med en potatissticka att de är genomkokta. 2. Skölj dem under lite kallt vatten och skala. 3. Sätt ugnen på 225 grader grill. 4. Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg i portionsformar. 5. Strö på flingsalt, och chèvre i små bitar. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter, ha koll hela tiden. 6. Rosta gärna pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme under tiden så att de får lite färg. Kör du med dem i ugnen så bränns de lätt. 7. Ringla över honung och strö över pinjenötter och eventuellt färska örter och servera varmt. Älskar du också rödbetor? Testa då den här röran på röda linser och rödbetor! Röda linser-röra