Jag är inget stort fantast av rödbetssallad, jag tycket det kan vara ganska smaklöst och jag gillar inte alls den man gör på inlagda rödbetor. Däremot så älskar jag ju rödbetor jättemycket så idag tog jag mig an att testa att göra rödbetssallad från grunden och sen smaksätta röran ordentligt. På riktigt så är det här den godaste rödbetssalladen jag ätit och färgen blev ju magisk när man kokar egna rödbetor! Det går självklart att använda färdigkokta rödbetor eller inlagda till det här receptet också, men det blir godast om man kokar själv. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rödbetssallad, 4-6 portioner 500 g hela rödbetor 2 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs 1-2 tsk dijonsenap (Du kan börja med 1, och ha i mer när du smakar av) salt och svartpeppar Gör så här: 1. Koka rödbetorna med skal, låt svalna. Man kokar rödbetor precis som potatis. Känn med en sticka att de är klara. 2. Blanda creme fraiche, majonnäs och dijonsenap i en skål. 3. Skala och skär rödbetorna i små kuber, cirka 1x1 cm. Blanda ner i skålen. 4. Smaka av med salt och peppar. En sak som jag verkligen älskar till julbordet är gubbröra, receptet hittar du här: Gubbröra