På sommaren gör vi tzatziki i mängder! Jag vill ha det till när vi grillar och det är så gott till både bröd, kött och sallad. Jag har bott i grekland några somrar och det är oslagbart en varm dag med en kall och frisk tzatziki. Idag testade jag att göra en tzatsiki fast med rödbetor istället för gurka, och det blev så gott! Bara färgen är ju underbar och förgyller vilket middagsbord som helst! Nybakat bröd + tzatsiki = MUMS! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rödbetstzatziki, 4-6 portioner 2 rödbetor 500 g grekisk yoghurt 1 vitlöksklyfta 1 msk tsk olivolja salt och svartpeppar Gör så här: 1. Skala och skölj rödbetorna och riv på den finaste delen på rivjärnet. 2. Blanda rödbetorna med yoghurt, pressad vitlök och olivolja. 3. Smaka av med salt och svartpeppar. Vill du baka ett riktigt gott bröd till så kan jag rekommendera de här baguetterna: Baguetter Här hittar du även mitt recept på äkta grekisk tzatziki: Tzatziki