Ett smakrikt rödkål med både sötma och syra - så gott! Jag kommer ihåg när mamma gjorde detta till julbordet när jag var liten och jag tyckte det var galet att folk ens åt det, och nu tycker jag att det är jättegott haha För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Rödkål, 4 stora portioner eller lagom till julbord för 10 personer. 1 kg rödkål2 röda lökar2 syrliga äpplen2 msk smör1,5 tsk salt5 kryddnejlikor5 kryddpepparkorn1 dl vatten1 msk ljus sirap1-2 msk vinäger (Valfri, alla fungerar)Gör så här: 1. Ta bort de yttre bladen på kålet om de är trista, skär bort stocken och strimla. 2. Skala och skiva löken, skär äpplet i grova bitar med skalet på.3. Fräs kål, lök och äpplet i smör i en rymlig gryta tills kålen blir glansig och mjuknar. 4. Tillsätt salt, nejlikor, kryddpeppar, vatten, sirap och vinäger och låt allt sjuda på svag värme cirka 10.15 minuter tills kålen är riktigt mjuk. 5. Ta av locket och låt sjuda tills vätskan kokat in. 6. Smaka av med salt, sirap och vinäger tills du får den balans du gillar. Vissa vill ha sötare, vissa vill ha mer syrlig så det är helt upp till det du gillar. Här hittar du recept på: Brunkål