Schnitzel är verkligen en av mina favoriträtt och vi äter den oftast med klassiska tillbehör. Stekt potatis, gröna ärtor och citronskiva med ansjovis och kapris. En klassisk wienerschnitzel är gjord på kalvkött, men det är inget man hittar här i Hofors så ofta så jag gjorde på vanlig skinkschnitzel. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Schnitzel, 4 portioner 600 g skinkschintzel, eller kalvfilé, eller fläskfilé 2 ägg salt och svartpeppar 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd smör och olja till stekning Gör så här: 1. Banka ut köttskivorna riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. 2. Knäck äggen i en djup tallrik och vispa upp dem lätt. 3. Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar. 4. Vänd köttskivorna först i i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. 5. Stek dem i rikligt med smör och olja ca 4 minuter per sida. Klassiskt tillbehör till schnitzel: 1 citron kapris 4 ansovisfiléer Gör så här: 1. Skiva en skiva av citronen och ta bort eventuella kärnor. Dela på ansjovisfilén längs med och lägg i en cirkel på citronen, fyll cirkeln med kapris. Vid servering: Stekt potatis gröna ärtor Hittar du inte stora filéer så kan du göra som jag och bara göra många små, gott blir det ändå kan jag lova! Vill du ha fler goda middagstips så hittar du massor av recept här: Middagstips