Shepherd's pie är ett recept jag varit sugen att testa så länge, men som vanligt kommer det en massa annat gott emellan. Men nu var det dags! Så enkelt och gott, och perfekt mat som man blir mätt av! Jag gjorde den ganska klassisk, men känn dig fri att smaksätta köttfärsen precis efter din egen smak och tycke med extra krydda. Lite timjan kommer jag ha i nästa gång :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Shepherd's pie, 4 portionerPotatismos:1 kg potatis2 dl matlagningsgrädde1 äggula50 g smör150 g riven cheddarostsalt och pepparFyllning:500 g nötfärs1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré3 dl ärtor/majs/paprika2 msk worcestersås1 msk soja1 dl vatten1 msk kalvfond eller en köttbuljongtärningsalt och pepparGör så här:1. Skala dela potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk. Sila av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund. 2. Mosa potatisen tillsammans med grädden, äggulan, smöret och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.3. Sätt ugnen på 225 grader. 4. Finhacka löken och vitlöken. 5. Fräs färsen tills den börjar få färg, tillsätt löken och låt den fräsas tills den är mjuk. 6. Tillsätt tomatpurén och låt den steka med i en minut. 7. Tillsätt ärtor, majs, paprika, worcestersås, soja, vatten och kalvfond och låt allt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 8. Fyll en stor pajform eller lasagneform med nötfärsen, toppa med potatismoset så att det täcker helt och strö på resten av cheddarosten. 9. Gratinera mitt i ugnen tills osten fått fin färg ca 10-15 minuter. 10. Servera gärna tillsammans med en sallad. Vill du ha fler goda middagstips, kika in här: Fredriks middagstips