När jag gick i skolan så fick vi ofta risotto, men det är inte vad jag skulle kalla en risotto idag som är med vin och parmesan och krämig. Men hur som helst så är ju denna risotto också supergod! Ris och köttfärs och massa grönsaker i en smarrig blandning! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Skolans risotto, 4 portioner 4 portioner kokt ris 500 g nötfärs 1 vitlöksklyfta 1 finhackad röd paprika 1 burk majs 2 dl gröna ärtor 1 tsk timjan salt och svartpeppar + smör att steka i Gör så här: 1. Koka riset enligt förpackningen, jag använde basmatiris. 2. Fräs köttfärsen i en klick smör i stekpannan tills den fått färg. 3. Pressa i vitlök och tillsätt grönsakerna och fräs samman tills allt är varmt och grönsakerna gillar jag när de är lite tuggmotstång. 4. Smaka av med timjan, salt och svartpeppar. 5. Blanda allt med riset. Det är jättegott att servera med t.ex lite sweet chili eller en klick creme fraiche. Vill du ha fler smarriga middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips