Jag älskar mina små pajer som jag gör rätt ofta, de är enkla att variera i smak och just nu kryllar det av kantareller i Hofors-skogarna så jag passade på att göra ett helt gäng små pajer! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Små kantarellpajer, 10-12 st Ca 1 liter kantareller 1 msk smör 1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären) 1 gul lök, finhackad 3 ägg 0,5 dl mjölk eller grädde 75 g riven Västerbottenost 1 krm svartpeppar 2 krm salt Ev. lite färsk timjan att toppa med Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj muffinsformen med smör. 2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen. 3. Rensa och dela kantarellerna o mindre bitar. Lägg i torr stekpanna och låt vätskan koka ur. 4. Tillsätt en klick smör, löken samt salta och peppra. Stek tills svampen fått fin färg. 5. Vispa ihop ägg, mjölk, västerbottenost, peppar och salt. 6. Fördela svampen i de smördegsklädda formarna, toppa med äggblandningen. 7. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg. Kantarellpaj med västerbottensost är ju bara så gott! Sist jag gjorde de här små pajerna gjorde jag med grekiska smaker, de hittar du här: Små grekiska pajer