Det här är en storfavorit när jag gör småplock här hemma. Små minipajer på smördeg som är superenkla att göra! Idag drömde jag mig bort till solen i Grekland och fyllde pajerna med fetaost, soltorkade tomater och oliver, de blev så goda! Jag använde kalamataoliver som jag skivade, men här kan du använda vilka oliver som helst. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Små pajer på smördeg med fetaost och soltorkad tomat, 12 st 1 msk smör 1 rulle färdig smördeg (finns även glutenfritt alternativ i affären) 1 dl skivade oliver 1 dl hackad soltorkade tomater 150 g fetaost 3 ägg 1 dl mjölk eller grädde 1 tsk torkad timjan eller 1 msk hackad färsk 1 krm svartpeppar 1 krm salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med smör. 2. Rulla ut smördegen och skär ut rundlar och tryck ut i muffinsformen. 3. Varva oliver, soltorkade tomater och fetaost i formarna. 4. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde, timjan och peppar i en skål. 5. Fyll formarna upp till 3/4 med äggstanningen. 6. Baka mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajerna fått fin färg. Om du inte har en muffinsplåt så går det bra att göra dem i stabila muffinsformar också. Vill du ha en variant av denna med västerbottensost? Då hittar du det receptet här: Små pajer med västerbottensost