En riktigt enkel förrätt eller tilltugg innan maten! Smördegspinnar eller smördegssticks som de även kallas kan göras med massor av olika smakkombinationer. Jag gjorde en klassisk med vitlök och flingsalt och en med parmesan och sesamfrön. När jag gör dessa så använder jag färdig färsk smördeg, det ska vara enkelt att fixa goda saker till middagen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Smördegspinnar, ca 16 st 1 paket färsk smördeg 1 ägg + lite vetemjöl till kavlingen Vitlökssticks: 25 g smör 1-2 klyftor vitlök 1 msk hackad persilja flingsalt Parmesan och sesamsticks: Parmesanost sesamfrön Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, gärna varmluft. 2. Mjöla bakbordet lite så att inte degen fastnar. Rulla ut degen på en bakbordet. 3. Jag delade den i två lika stora delar och gjorde två olika fyllningar. Vitlökssticksen - blanda smör, vitlök och persilja, bred på degen. Finriv parmesanost på den andra delen. 4. Vik ihop degen och kavla lite lätt. Pensla ovansidan med uppvispat ägg. 5. Strö över flingsalt på vitlökssticksen och sesamfrön på parmesansticksen. 6. Skär cirka 1 cm långa strimlor, tvinna dem och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 7. Baka mitt i ugnen cirka 15 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. 8. Låt svalna på plåten. Älskar du sådana här recept så kommer du att gilla mina smördegssnurror med vitlök, spenat och västerbottenost! Recept: Smördegssnurror