Inlagd gurka är ju så gott som tillbehör till middagen. Här är ett supersnabbt recept som du rör ihop på ett kick! Jag hyvlar gurkan med osthyvel så blir den sådär tunn och man behöver inte fram med några maskiner eller stora mandoliner. Snabbinlagd gurka, 4 portioner 1 gurka (Vanlig slanggurka) 2 msk ättiksprit 12 % 2 msk strösocker 2 krm salt 2 krm vitpeppar 1 dl vatten 2 msk hackad persilja Gör så här: 1. Skiva gurkan fint med osthyvel, krama ur dem så man blir av med lite vätska. 2. Blanda alla ingredienser till lagen och rör om tills sockret löst upp sig. 3. Lägg i gurkan och blanda om. 4. Lägg upp i en serveringsskål eller burk. Förvara i kylen om den inte ska ätas på en gång, den håller i upp till en vecka. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika