Att koka en egen fyllig och smakrik tomatsås kan verkligen förgylla en pasta eller en hembakad pizza! Denna gör jag på karamelliserad rödlök, hela burktomater och örter. Tomatsås, 8 portioner1 liten rödlök1 msk olivolja1 msk råsocker eller strösocker2 msk tomatpuré2 klyftor vitlök2 burkar hela konserverade tomater1 tsk torkad basilika 1 tsk torkad oregano0,5 tsk salt0,5 tsk nymalen svartpepparGör så här: 1. Skala och hacka rödlöken. Fräs den mjuk i en kastrull tills den börjar få färg. 2. Tillsätt socker, tomatpuré och finhackad vitlök och låt fräsa med cirka en minut under omrörning. 3. Tillsätt tomaterna och mosa sönder dem lite med en gaffel. 4. Tillsätt alla kryddor och låt såsen sjuda utan lock i ca 30 minuter. 5. Smaka av såsen med extra kryddor efter smak, jag gillar min tomatsås slät så jag mixade den med stavmixer men det går även bra att ha den som den är med hela bitar tomat. TIPS: Det går bra att använda krossade tomater också, men de hela konserverade tomaterna har mer tomatsmak. Här hittar du recept på en riktigt god pizzadeg som passar perfekt till denna sås: Pizzadeg