När grytan blir klar innan riset kokat klart vet man att man har ett riktigt enkelt recept! Den här tonfiskgrytan med röd curry är så enkel och supergod! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Tonfiskgryta med röd curry, 4 portioner 1 gul lök 1 röd paprika 2 burkar tonfisk i vatten 1-2 msk röd currypasta (1 msk =mild, 2 msk lite starkare, jag hade 2) 1 burk kokosmjölk 400 ml 1 lime salt + matolja Vid servering: Färk koriander, ris Gör så här: 1. Skala och hacka löken, skölj och hacka paprikan. 2. Stek lök och paprika i lite olja i en stekpanna. När det har fått lite färg, tillsätt röd currypasta och stek ett par minuter för att få ut mycket smak. 3. Tillsätt kokosmjölken och saften från 1 lime och låt koka upp. 4. Häll av vattnet av tonfisken och tillsätt i grytan och låt koka upp så att tonfisken blir varm. 5. Smaka av med salt. 6. Servera med ris och strö gärna över lite färsk koriander (om du gillar koriander, annars kan du bara skippa det :) ) Vill du ha fler enkla och goda middagstips så hittar du massor av recept här: Middagstips