På sommaren äter vi otroligt mycket tzatziki här hemma, jag vill nästa ha det varje dag :) Jag bodde två sommrar i Grekland och vi semestrade där nästan varje sommar när jag var liten och det är så många smakminnen kopplat till just tzatziki. Fräscht, friskt och framförallt gott! Tricket för en riktigt krämig tzatziki är några droppar olivolja i, det gör hela grejen! Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Älskar du också olivolja så kan man ringla över lite extra vid servering! Tzatziki, 4 portioner 1/2 gurka 500 g grekisk yoghurt, den på burk som är avrunnen. 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja salt nymalen svartpeppar Gör så här: 1. Riv gurkan på det grövsta på rivjärnet. Krama ur den för att få bort så mycket av vattnet som möjligt. 2. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda i yoghurt, en pressad vitlöksklyfta och olivolja. 3. Rör så att allt blandar sig väl, smaka av med salt och svartpeppar. 4. Låt stå i kylen och dra en timme eller två och rör om igen. Vitlöken växer i smaken under tiden. 5. Servera tzatzikin med nybakat bröd, eller till en härlig grilltallrik! Vill du servera med lite grekiskt lantbröd så hittar du ett toppenrecept här: Grekiskt lantbröd