I helgen testade jag och min kompis Jonas att helbaka blomkål med brynt smör, det här blev så in i bomben gott! Jag lovar att även den som inte tycker om blomkål kommer att älska detta! Perfekt när du vill ha lite alternativ till pasta, potatis och ris. Det absolut godaste var det som blev gyllenbrunt runtom som har den brynta smörsmaken med sältan, MUMS! Vi åt detta tillsammans med flankstek. Jag kommer att helbaka blomkål mycket framöver! Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ugnsbakad blomkål, 4 portioner 100 g smör Ett stort blomkålshuvud Salt och svartpeppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret. 2. Ta av alla blad runt blomkålshuvudet. Häll över det brynta smöret och salta och peppra lätt. 3. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller i en form. Baka i nedre delen av ugnen i 60-90 minuter. Ös med smöret och vätskan som blir i botten av formen 2-3 gånger. 4. Känn med en sticka att blomkålen är klar. Blomkålen blir verkligen så söt och god när man helbakar den, har du inte testat tidigare så är det hög tid nu!