Låt oss slå ett slag för ugnsomelett! Det är ju faktiskt genialiskt enkelt och supergott! Att göra omelett i stekpannan tycker jag kan vara lite krångligt, och det blir aldrig riktigt sådär fint som jag skulle vilja att det blev. Oftast blir det äggröra med massa gott i, vilket inte är helt fel det heller :) Men med ugnsomelett så blir det alltid lyckat och så sköter sig omeletten sig själv i ugnen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ugnsomelett med kalkon, 4 portioner 10 cm purjolök 1 paprika 200 g rökt kalkon 8 ägg 1 dl mjölk 1 dl riven ost salt och svartpeppar +smör till stekning och smörjning Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skölj och hacka purjolök och paprika. Skiva kalkonen. 3. Vispa ihop ägg, mjölk och ost i en skål. Salta och peppra lite lätt. 4. Fräs på purjolök, paprika och kalkon i lite smör i en stekpanna tills purjolöken blivit mjuk. 5. Smörj en ugnsform på ca 26 cm i diameter med smör, lägg i grönsak och kalkonfräset i botten och häll på äggstanningen. 6. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. Skaka lätt på formen och när äggen stannat (inte dallrar) så är omeletten klar. 7. Servera med sallad. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips