Jag älskar pannkakor i alla dess former. En klassisk ugnspannkaka är ju så himla enkelt att göra och den lagar sig själv i ugnen. En perfekt rätt att dra till med när man inte är så sugen att laga mat. Jag serverar med rårörda lingon, det är enkelt med frysta bär och florsocker som får gotta till sig medan ugnspannkakan gräddas i ugnen. Recept: Rårörda lingon För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Ugnspannkaka, 4 portioner 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg + smör till formen Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjölet med vaniljsocker och salt i en bunke. 3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen. 4. Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet. Låt gärna smeten vila några minuter. 5. Smörj en form på cirka 20x30 cm med smör. 6. Grädda mitt i ugnen cirka 30-40 minuter. När pannkakan inte dallrar i mitten är den klar. Låt vila i 5 minuter innan servering. Gillar du lite mer sälta så måste du testa denna: Ugnspannkaka med bacon