Här är något för alla er pannkaksdiggare! En riktigt god ugnspannkaka med äpple. Det blir verkligen hur gott som helst och perfekt som både lunch, mellanmål eller middag! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelpannkaka i ugn. 4 portioner 25 g smör 4 dl vetemjöl 7 dl mjölk 3 ägg 1/2 tsk salt 2-3 äpplen 2 tsk kanel Gör så här: 1. Smält smöret, sätt ugnen på 200 grader och smörj en långpanna på cirka 30x40cm i diameter. 2. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken tills klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. 3. Knäck i äggen och tillsätt salt och det smälta smöret, vispa ihop. 4. Skala och kärna ur äpplena, skiva tunt och blanda med kanel. 4. Häll smeten i långpannan och fördela äppelskivorna över hela. 5. Baka mitt i ugnen 25-30 minuter tills pannkakan har fått fin färg och stannat helt. 6. Servera gärna med rårörda lingon! Vill du ha fler recept och variationer på pannkakor så har jag samlat massor av recept här: Pannkakor