Idag blev det vårrullar på filodeg som jag fyllde med färs, vitkål och morötter. Jag använde blandfärs, men det går bra med nöt, kyckling eller vegofärs också. Det finns något som heter vårrulledeg men det hittade jag inte i Hofors, så jag gjorde mina vårrullar på filodeg och de blev riktigt krispiga och så goda! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Vårrullar på filodeg, ca 12-15 st.15 blad filodeg (Eller vårrulledeg om du hittar det)250 gram färs (bland, nöt, vego eller kyckling)1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, hackad250 g strimlad vitkål1 stor morot, riven1 msk soja1 krm chiliflakes eller chilipepparSalt & svartpeppar+ olja till stekningVid servering: Sweet chili-såsGör så här:1. Tina upp filodegen. 2. Fräs färsen i lite olja, tillsätt lök och vitlök och fräs den mjuk. 3. Tillsätt vitkål och morot, kryddor och soya och fräs tills vitkålen och morötterna är mjuka men fortfarande lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna något. 4. Lägg ut filodegsarken på bänken, jag skar till mina så att de blev fyrkantiga. 5. Lägg ca 2 msk fyllning degen och rulla ihop och vik in kanterna. Lägg skarven så att den hamnar underst. 6. Stek vårrullarna på medelvärme i stekpanna med rikligt med olja, lägg i vårrullarna så att du steker dem med skarven nedåt först så att du "låser" rullen. Vänd rullarna så att de får fin färg runtom. 7. Servera varma, gärna med lite sweet chili-sås. Vill du ha fler middagstips så hittar du det här: MiddagstipsDet här är ett populärt recept på: Vitkålsfräs med sting