Detta är som en hel kräftskiva i en och samma paj! Västerbottenpaj med kräftor som är otroligt god och smakrik med västerbottensost, kräftor, rödlök och tomat. Vill du göra pajen glutenfri så hittar du ett glutenfritt pajskal här: Glutenfri pajFör mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Västerbottenpaj med kräftor, 4 portionerPajskal:3 dl vetemjöl150 g kylskåpskallt smör1 äggFyllning:3 ägg2,5 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde för extra lyx)150 g västerbottensost0,5 tsk salt0,5 tsk svartpeppar1 burk kräftstjärtar (170 g avrunnen vikt) 1 rödlök, skivad150 g riven ost10 st cocktailtomaterGör så här:1. Smula sönder smöret i mjölet, gärna i en hushållsmixer. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. 2. Smörj en pajform och tryck ut degen jämnt över hela. Ställ i kylen och låt stelna i 30 minuter.3. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.4. Blanda samman ägg, grädde, västerbottensost, salt och peppar i en bunke. 5. Varva kräftstjärtar, äggstanningen och rödlök i pajformen och toppa med cocktailtomater.6. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och baka pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den fått fin färg. 7. Låt svalna något innan servering, och jag tycker den är lika god ljummen som kall. Vill du göra en klassisk västerbottenpaj så hittar du recept på det här: Västerbottenpaj