Vispat brynt bearnaisesmör, det här kan vara det godaste du kommer testa i år! Perfekt till maten som aromsmör eller istället för bearnaise, det är ju i princip samma sak fast utan ägg. Tyckte att jag löste tillvägagångssättet på ett bra sätt så det inte blir så krångligt heller! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Vispat brynt bearnaisesmör, 4-6 portioner200 g smör1 schalottenlök (eller 2 msk hackad gul lök)1 tsk rödvinsvinäger 1-2 tsk dragonsalt och svartpeppar Gör så här: 1. Dela på smöret och lägg 100 g för att bli rumsvarmt i en bunke. 2. Bryn resterande 100 g smör. Smält det och rör hela tiden tills det tystnar, rör och när det börjar dofta underbart gott är det klart. 3. Dra av kastrullen från plattan och ha i en finhackad schalottenlök och vinägern, det ska bubbla och fräsa så att den blir tillagad i det brynta smöret. Låt svalna i kastrullen utan att det stelnar. 4. Tillsätt det brynta smöret i bunken med det rumsvarma smöret och vispa fluffigt. Smaka av med dragon, salt och peppar. TIPS: Man kan även ha i färsk hackad persilja för mer färg, men jag hade ingen hemma när jag testade :) Älskar du också brynt smör? Kika då in här för mer goda saker med: Brynt smör