Det här har verkligen blivit en storfavorit hos oss! Efter att jag gjorde vitkålsfräs första gången så har vi gjort det massor av gånger, och nu på senaste tiden har jag gjort en asiatisk variant. Perfekt när man vill äta lite nyttigare och inte så mycket pasta, potatis eller ris. Det bästa är att det blir sådär moffigt gott och man blir ordentligt mätt, men det är inte så mycket kalorier. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Vitkålsfräs, 4 portioner 400 g kycklingfilé 400 g riven vitkål 400 g grovt rivna morötter 1 röd paprika, finstrimlad 1 skivad gul lök 1 vitlöksklyfta, pressad saften från 1 lime 1 msk riven färsk ingefära 2 msk soya 1-2 tsk chiliflakes salt och svartpeppar Olja till stekning Till servering: Jag hackade lite sockerärtor och jordnötter och hade på, samt lite färsk lime för lite härlig syra. Gör så här: 1. Strimla kycklingen och stek i lite olja och salta och peppra. Lägg åt sidan. 2. Fräs lök och vitlök i lite olja tills den blivit mjuk. Tillsätt vitkål och morötter och fräs tills de är mjuka med lite tuggmotstånd. 3. Blanda lime, ingefära och soya och tillsätt över fräset tillsammans med chili, paprika och kycklingen och fräs ett par minuter till. 4. Smaka av med salt och peppar och servera rykande hett. Vill du ha fler goda middagstips så hittar du massor här: Middagstips Gillar du vitkålsfräset så kan du även testa det med köttfärs som du hittar här: Vitkålsfräs med köttfärs