Idag hittade jag färsk vitkål på affären och gjorde en rejäl omgång vitkålssallad. Den färska vitkålen är så späd, frasig och mild och passar perfekt att göra goda sallader på. Här är ett klassiskt recept med vinägrett och sen kan man smaksätta med olika kryddor efter smak. Jag gör alltid mycket på en gång, salladen håller sig fräsch i kylen i flera dagar.För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Vitkålssallad, 4 portioner1 färskt vitkålshuvud, ca 500 g 2 msk olivolja 3 msk rödvinsvinäger 0,5 tsk salt 0,5 tsk nymalen svartpepparGör så här: 1. Strimla vitkålshuvudet, jag gillar den ganska grovhackad men det gör du som du vill. Skölj salladen om den skulle vara jordig. 2. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en liten skål. Häl över salladen och blanda väl.Vill du göra en vaiant med mer grönsaker så hittar du receptet på en supergod råkostsallad här: Råkostsallad