När vi blir bjudna på middag hos mormor och morfar så ber jag alltid mormor göra de här vitlöksmorötterna. Smörstekta morötter med massor av vitlök toppat med persilja. Det är verkligen hur gott som helst! Vitlöksmorötter, 4 portioner 500 g morötter 2-3 vitlöksklyftor salt och svartpeppar smör att steka i hackad persilja Gör så här: 1. Skala morötterna och dela dem i mindre stavar. 2. Lägg i en kastrull med lättsaltat vatten och koka upp och låt sjuda 5-10 minuter, de ska vara mjuka men gärna lite tuggmotstånd kvar. 3. Sila av vattnet från morötterna. 4. Lägg en rejäl klick smör i en medelvarm stekpanna, häll i morötterna. 5. Skala och pressa i vitlöksklyftorna och låt allt steka samman 2-3 minuter. Salta och peppra och avsluta med att strö över lite hackad persilja. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Vill du ha ännu gler middagstips så hittar du massor av mina recept här: Middagstips