Sverigekaka eller även Pensionärskaka kan den här godingen kallas. Det finns säkert ännu fler namn, men det vanligaste är nog Sverigekaka. Här är en variant med riktigt god apelsinfyllning som inte går av för hackor! Den här kakan går utmärkt att göraglutenfri, byt bara ut mjölet mot glutenfri mix! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Apelsinakaka, 8 bitar Botten: 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 1 dl kokande vatten skal av en apelsin, endast det yttersta Fyllning: 1 dl nypressad apelsinjuice 125 g smör 2 msk vaniljsocker Dekoration: Grädde Skivad apelsin Florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform på cirka 22 cm i diameter. 2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt. 3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet och rivet skal av en apelsin. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen. 4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna. 5. Dela på kakan i två delar. Koka ihop apelsinjuice, smör och vaniljsocker till fyllningen. 6. Skeda över fyllningen över nedersta botten så det blir riktigt dränkt. 7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig. 8. Dekorera gärna med grädde, florsocker och apelsin. Här hittar du receptet på Sverigekaka original – Sverigekaka