De här apelsinrutorna råder det ingen tvekan om att de smakar apelsin. Jag använder både saften i kakan och zest till glasyren, en riktig apelsindröm! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Apelsinrutor, 20 st 3 ägg 3 dl strösocker 1,5 dl nypressad apelsinjuice 3 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Glasyr: 150 g smör 1,5 dl strösocker Skal av en apelsin 2 äggulor 0,5 dl kokosflingor Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform på ca 20x30cm med bakplåtspapper. 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner apelsinjuicen. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt. 5. Smält samman smör, socker och apelsinskal i en kastrull. 6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. 7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar. Älskar du också saker i rutor? Då kommer du att älska de här äppelrutorna! Recept: Äppelrutor