Det här receptet har jag fått av en läsare och det står att den heter - Farmors kaka. Det fick jag ju upp ögonen för direkt och var tvungen att testa! En helt fantastiskt god äppelkaka som räcker till många! Smaken är som en mjuk mördegskaka med den krämiga fyllningen av äppelmos. Tusen tack Lena för receptet! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelkaka – Farmors äppelkaka, ca 30 bitar 450 g rumsvarmt smör 2,5 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 tsk hjorthornssalt 13 dl vetemjöl Fyllning och topping 3 dl äppelmos 0,5 dl strösocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman smör och strösocker. Tillsätt grädden. 2. tillsätt mjölet blandat med hjorthornssalt och arbeta samman till en smidig deg. 3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel på ca 25x35 cm, enklast är att göra mellan två bakplåtspapper. 4. Lägg ena botten på en plåt med bakplåtspapper underst. Bred på äppelmos och för över den andra delen ovanpå. 5. Strö över strösocker över hela kakan. 6. Baka kakan 10 minuter i nedre delen av ugnen. Flytta sedan upp den och baka i mitten av ugnen ytterligare 8-10 minuter. 7. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm. Servera gärna med en klick råkräm. Det var väldigt spännande att baka det här receptet och jag var så tveksam när jag hade lagt ihop bottnarna hur det skulle bete sig i ugnen. Sen när kakan var klar så förstod jag storheten! Magiskt god! Vill du ha fler recept med äpple så hittar du dem här: Baka med äpple