Åh alltså den här äppelkakan!! Så otroligt saftig och den är supenkel att göra! Jag kunde inte hålla mig, jag åt en bit till direkt efter att jag åt den första :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Äppelkaka med kanel och kardemumma, 8 bitar 150 g rumsvarmt smör 2,5 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2-3 äpplen 2 msk strösocker 1 msk kanel 2 tsk nymalen kardemumma + Vaniljsås till servering, recept: Vaniljsås Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter. 2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen. 4. Skala och skiva äpplena och blanda skivorna med socker, kanel och kardemumma. Tryck ner äppelskivorna halvvägs i smeten. 5. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. 6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den. Älskar du också att baka med äpplen så har jag samlat massor av recept här: Baka med äpplen